26 Aralık 2009 Cumartesi

Lighttech/Elektrik, Aydınlatma ve Tesisat Fuarı 2010

Elektrik – aydınlatma sektörü Mart 2010’da İstanbul’da buluşuyor

Elektrik ve aydınlatma dünyasındaki yenilikler 12-15 Mart tarihleri arasında 2. Lighttech/Elektrik, Aydınlatma ve Tesisat Fuarı’nda sergilendi. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50’lik bir büyüme oranı sağlayan Lighttech Fuarı 6.709 m2’lik net alan üzerinde gerçekleştirildi. Fuarı 882 yabancı olmak üzere toplam 14.247 kişi ziyaret etti. Fuarda yurtdışından 13 yurtiçinden 138 firma katılımcı olarak yer aldı.
İstanbul, 15 milyonu aşan ve her kültürden insandan oluşan nüfusuyla hem Türkiye’nin ve hem de bölgenin en büyük şehridir.

Bir başkent olmasa da Türkiye'de hemen hemen tüm endüstrilerin, ticaretin, kültürün, ithalat ve ihracatın merkezi olan İstanbul, hem iç hem de dış ticarette merkezi bir öneme sahiptir.

İstanbul'da ticaret sektöründe yaratılan katma değer, il toplam katma değerinin yüzde 26.5'ine ulaşıyor ve ticaret, sanayiden sonra İstanbul'un en önemli sektörü durumunda. Türkiye genelinde ticaret sektöründe yaratılan katma değerin yüzde 27'si İstanbul'a aittir.

Fuar tanıtımı İtalya Euroluce Fuarı’nda gerçekleştirildi

Bu yıl 48.’si yapılan Euroluce Fuarı 22-27 Nisan tarihleri arasında İtalya’nın Milano şehrinde gerçekleştirildi. 43.279 m2’lik alan üzerinde yapılan fuarda 538 firma katılımcı olarak yer aldı. 152 ülkeden 278.000 ziyaretçi tarafından ziyaret edilen fuarda Lighttech Fuarı ile ilgili katılımcılar ve ziyaretçiler bilgilendirildi.
Ziyaretçilerin geldiği ülkeler: ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Fas, Fransa, Hindistan, İran, Irak, İspanya, İsrail, İtalya, Katar, Kıbrıs, Kore, Kosova, Macaristan, Makedonya, Mısır, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Sudan, Suriye, Türkmenistan, Ürdün, Yunanistan, Suudi Arabistan.

Katılımcı Ülkeler: ABD, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Rusya ve Ukrayna.
kaynak:lighttechexpo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder